Material

 Stensorter gravstenar

Här presenteras några klassiska stensorter som är vanliga i gravstenar. Den svarta graniten är extra bra till just gravstenar då den är extra slittålig och klarar väder och vind bra under många år utan att ta alltför mycket skada. Det finns flera andra sorter som passar bra, vi hjälper er att välja den som passar just er.

Vånga Granit
Röd Vånga är en granit som bryts i närheten av Kristianstad i Skåne. Stenen är mycket tålig för klimatets påverkan. Stenens struktur och färg ansluter naturligt till våra skandinaviska färger.
Nero Assulto / Svart Granit
Den svart graniten. ofta kallad Nero Assoluto, är en svart afrikansk kvalitetssten. Den är känd för att vara hård och tålig.
Nero Impala
Även Nero Impala räknas som en svart granit, trots att den upplevs som mörkgrå med insprängd grå spräcklighet.

Den äkta Nero Impalan kommer även den från Afrika.
Röd Bohus
En svensk granit som är vanlig i gravstenar. Som namnet antyder är denna stensort vanlig längs bohuskusten och svenska västkusten. Det finns en mångårig stenhuggartradition i kustbyar som Hunnebostrand med flera.
Grå Bohus
En annan populär boshusgranit är den grå båhusgraniten. Den är mycket vanlig även som byggsten, tex svensk gatusten mm.
Blue Labrador Pearl
Denna stensort är mycket vacker och i ljus kan man lätt få uppfattningen
av att den byter nyans.

Den räknas först och främst som en norsk granitsort. Den skiljer sig mycket från andra sorter och syns. Under senare år har den blivit allt vanligare som stensort till gravstenar.
Emerald Pearl
Granit från vårt grannland Norge. Den påminner lite om föregående sort, men är mer svart. Den kan upplevas lite mattare även om även den är en s.k skimrande sten.
Hallandia Granit
Hallandia är en Gnejs som bryts i närheten av Frösakull i Halland. Stenen är mycket tålig för klimatets påverkan och håller en djup vacker färg. Stenens struktur kan variera med bredare eller smalare fält i svart och rött.
Svart Svenk Granit
Kallas också Svart Diabas och är känd som en av de mest exklusiva stensorterna i världen. Stenbrotten finns i södra Sverige mellan Kristianstad och Värnamo.

     Våra öppettider : Mån-Fre 09.00-17.00 Lör 10-14 Sön Stängt

Mail: info@gravstenarodekor.se   

Hemsidan ägs och uppdateras av Gravstenar & Dekor Malmö

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.03 | 21:33

Hej Marie,

tyvärr finns inget sådant avtalat.
Med vänliga hälsningar
Gravstenar & Dekor Malmö

...
22.03 | 03:52

Får vi i HSB rabatt ?

...
17.06 | 19:12

Jag är intresserad av denna gravsten och vill ärna veta pris och storlek om den kan göras något tjockare. Jag har gravplats men måste visa en ritning ev bild på

...
04.06 | 13:09
Hem har mottagit 5
Du gillar den här sidan